Skip to main content

Action postaje zelenija s Daikin programom oporabe radne tvari

Stvaranje kružnog gospodarstva radnim tvarima

bg-image

Sa sjedištem u Nizozemskoj, Action je brzo rastući ne-prehrambeni maloprodajni diskont, s preko 1.400 trgovina diljem Nizozemske, Luksemburga, Belgije, Francuske, Njemačke, Austrije i Poljske. U Action trgovinama, prodavatelj prodaje više od 6.000 različitih proizvoda, uglavnom neprehrambenih. Iako nudi svojim kupcima proizvode dobre kvalitete po iznenađujuće niskim cijenama, Action kontinuirano istražuje nove načine za smanjenje utjecaja na okoliš.

Stoga Action intenzivira svoje partnerstvo s tvrtkom Daikin na ovom novom revolucionarnom projektu: oporaba radnih tvari iz prodavaonica i njihova ponovna uporaba.

Kružno gospodarstvo radnim tvarima

Tijekom prve polovine 2019. godine dvije su tvrtke surađivale na prikupljanju radnih tvari R410A iz 12 Action skladišta koja su obnovljena, te su ponovno koristile oporabljeni plin u 10 novih Action trgovina širom Europe.

Ove će se aktivnosti pojačati u budućnosti kako bi se još više ponovno koristilo radnih tvari.

Kružno gospodarstvo radnim tvarima

„Postavljanjem ovog kružnog gospodarstva radnim tvarima unutar vlastite mreže trgovina dodatno smanjujemo utjecaj na okoliš. Umjesto proizvodnje više otpada odlaganjem starih radnih tvari i proizvodnje novih, koristimo ono što je na raspolaganju. Na taj način stvaramo zatvoreni krug upotrebe radnih tvari unutar mreže Action.“

- Michiel Coolen, voditelj odjela za izgradnju grupe Action

bg-image

Mr. Toshitaka Tsubouchi, podpredsjednik Daikin Europa kaže: „Kao industrija, tek smo na početku svog puta kako bismo stvorili kružno gospodarstvo opskrbe radnim tvarima, upotrebom, povratom i oporabom. Visoko vrednujemo Action i činjenicu da su otvoreni za poduzimanje inicijativa koje će promijeniti maloprodajno i HVAC tržište. Nadamo se da ćemo potaknuti mnoge druge na isti pozitivan izbor i pomoći nam u obnavljanju ogromne količine dostupnih radnih tvari u postojećim postrojenjima.“

Certificirane trgovine oporabljenim radnim tvarima

Nakon uspješnog završetka ovog pilot projekta, Action i Daikin dogovorili su se da prikupe radnu tvar iz 50 trgovina, koja se planira obnoviti u narednim mjesecima, i ponovo koristiti oporabljenu radnu tvar u novoizgrađenim prodavaonicama.

Na taj će način nove Action prodavaonice u potpunosti podržati kružno gospodarstvo radnih tvari, umanjiti njihov utjecaj na okoliš i izbjeći proizvodnju novih radnih tvari.

Ovom inicijativom Action i Daikin pružaju snažan primjer svim dioničarima u maloprodajnom sektoru i HVACR industriji.

Saznajte više

Naši drugi primjeri

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama