Skip to main content

Osiguranje kompletnog HVAC sustava za pogon za obradu hrane

Daikin je nedavno isporučio kompletan HVAC sustav za potrebe hlađenja pogona za obradu hrane u Mađarskoj. Krajnji korisnik sudjeluje u poslovanju s dodacima prehrani, proizvodeći dodatke biljnoj bazi uključujući veganske proteine.

Instalirani proizvodi

2x paketne krovne jedinice

2x R-32 scroll rashladna uređaja

9x Split-Sky-Air vanjskih jedinica

Ukupni učin hlađenja: 800 kW u hlađenju

Protok zraka: 24.000 m³/h

Više o projektu

Pogon za preradu hrane koristi naprednu tehnologiju kako bi osigurao optimalno korištenje biljnih sirovina, proizvodnju funkcionalnih proteinskih sastojaka te primjenu za visokokvalitetnu vegansku i vegetarijansku hranu. Ovo koristi njihov uspješno razvijen i patentiran proces za holističku upotrebu sjemenki suncokreta, što zahtijeva inovativne tehnologije i HVAC sustav koji ih može podržati.

Daikinov HVAC sustav koristit će se za procesno hlađenje cjevovod od nehrđajućeg čelika sa sigurnosnim ventilima, presostatima i inteligentnim upravljanjem, spremnicima i komponentama od nehrđajućeg čelika, kao i za distribuciju hlađenja u prostorijama i skladišnim prostorima.

Više o projektu, rješenju i proizvodu

Ekološka održivost, pouzdanost i energetska učinkovitost bili su iznimno važni za ovaj projekt. Održivost je riješena upotrebom rashladnih uređaja iz palete proizvoda Daikin Bluevolution, koji koriste radnu tvar R-32 koja osigurava niske izravne i neizravne emisije CO2 i omogućuje mogućnosti oporabe.

Ovdje pročitajte više o R-32 i oporabi radne tvari

Pouzdanost je zajamčena velikim iskustvom rada tvrtke Daikin u tehnologiji R-32 i brojim instalacijama diljem svijeta.

Energetska učinkovitost je najzanimljiviji aspekt.

Daikin je zadovoljio potrebe za energetskom učinkovitošću postrojenja korištenjem opcije prirodnog hlađenja bez migracije koja isključuje kompresore rashladnih uređaja kada su vanjske temperature niske. Ovo koristi niske vanjske temperature za hlađenje vode i uštedu energije.

Daikinovo rješenje za prirodnu migraciju ne sadrži glikol na strani vode, što smanjuje zahtjeve za održavanjem i izbjegava rizik od kontaminacije u primjeni kod industrijskog hlađenja. Za krajnjeg korisnika bilo je vrlo važno da HVAC sustav bude siguran u smislu potencijalne kontaminacije, kao i da bude učinkovit.

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama