Sezonska učinkovitost

Sezonska efikasnost

Sofisticirana metoda razvoja i uvođenja energetski efikasnijih tehnologija...

Predvodnik u inovacijama

Naša misija je vrhunska ponuda  energetski najefikasnijih proizvoda. Kada je Europska unija izdala Direktivu o ekološkoj izvedbi (2009/125/EZ), zakonsku uredbu koja određuje minimalne standarde efikasnosti za proizvode koji koriste energiju, pripremili smo se i svladali taj izazov.

Godinu kasnije, 2010., Daikin je postao prvi HVAC-R proizvođač koji je uveo koncept sezonske efikasnosti: napredne metode razvoja i uvođenja energetski efikasnijih tehnologija u proizvode koje smanjuju troškove rada i štetni utjecaj na okoliš.

Ovom inicijativom Daikin se afirmirao kao proaktivni predvodnik u pristupu po kojemu nije dovoljno sam zadovoljiti zahtjeve budućih propisa, već i nadmašiti ih naprednim tehnologijama i proizvodima.

sezonska učinkovitost

Što je sezonska efikasnost?

Sezonskom učinkovitošću mjeri se prava energetska efikasnost uređaja za grijanje i hlađenje tijekom jedne godine. Za razliku od starijih sistema za grijanje i hlađenje, sezonska efikasnost prati svakodnevni rad sistema i evidentira varijacije temperature i razdoblja mirovanja. Nakon jedne godine, podatci o sezonskoj efikasnosti pružat će detaljniji i pouzdaniji uvid u potrošnju energije sistema. Na temelju njih će kupci moći donositi kvalitetnije odluke vezano za smanjenje štetnog utjecaja na okoliš koji ostvaruje njihov sistem.

Sezonska efikasnost i oznake energetske efikasnosti

Kako bi se zadovoljili standardi energetske efikasnosti utvrđeni EU Direktivom o ekološkoj izvedbi, od tvrtke Daikin traži se da na svakom proizvodu oznaka energetske efikasnosti bude istaknuta na jednak način. Te oznake energetske efikasnosti označavaju stupanj energetske efikasnosti uređaja za grijanje i hlađenje, a na temelju njih kupci mogu jednostavno uspoređivati različite modele.

Lot10-photogrid.png

Oznaka energetske efikasnosti – LOT 10

Generiranje oznake za toplotne pumpe zrak-zrak.

Lot1-2-photogrid.png

Oznaka energetske efikasnosti – LOT 1 i 2

Generiranje oznaka za sisteme grijanja na bazi vode.

Lot6-photogrid.png

Oznaka energetske efikasnosti – LOT 6

Generiranje naljepnice i korištenje tehničkih podataka za ventilacijske jedinice.

EntrLOT1.png

Eco Design - Entr LOT21

o provedbi Direktive 2009/125/EZ Europskog parlamenta i Vijeća o uspostavi okvira za utvrđivanje zahtjeva za ekološki dizajn proizvoda koji koriste energiju u pogledu zahtjeva za ekološki dizajn uređaja za grijanje zraka, uređaja za hlađenje, visokotemperaturnih procesnih rashladnih uređaja i ventilatorskih konvektora

EntrLOT1.png

Ekološka izvedba - Entr LOT1

Korištenje tehničkih podataka za rashladne jedinice.

Pametna upotreba energije

Tvrtka Daikin 2010. godine je počela primjenjivati koncept sezonske efikasnosti na širok raspon proizvoda koji su kupcima donijeli manje troškove i veće razine energetske efikasnosti. Istražite neka Daikin najmodernija rješenja za klimatizaciju koja konceptom sezonske efikasnosti zadovoljavaju zahtjeve industrijskog, komercijalnog i stambenog sektora.

skyair_RZAG-LV1.png

Daikin Sky Air

Sky Air je Daikin paleta za laku komercijalnu primjenu koja je predvodnik u svom industrijskom sektoru. Asortiman Sky Air ostvaruje energetsku efikasnost do stupnja A++ tijekom i grijanja i hlađenja, jer je projektiran za optimalnu sezonsku efikasnosti

bluevolution_emura_710x460.jpg

Daikin Monosplit sistem

Daikin Monosplit sistemi obuhvaćaju širok raspon unutarnjih jedinica koje zadovoljavaju visoke standarde izvedbe i efikasnosti. Funkcije za uštedu energije, poput pametnog oka i tjednih tajmera, bilježe sezonsku efikasnost do razine A+++.

vrv-485x200.png

Daikin VRV

Daikin VRV tehnologija izvedena je tako da ostvaruje visoku sezonsku efikasnost u komercijalnom sektoru. Koristeći tehnologiju varijabilne temperature radne tvari (VRT), paleta VRV proizvoda krajnjim korisnicima može pružiti najveću razinu komfora i efikasnosti.

Chiller-product-485x200.png

Daikin rashladni uređaji

Daikin rashladni uređaji koriste napredne tehnologije kojima ostvaruju najveću energetsku efikasnost uz najniže troškove rada.

altherma-500x330.png

Daikin Altherma

Daikin Altherma je najprodavanija dizalica topline na tržištu jer na učinkovit način proizvodi energiju i koristi ekološki usklađenu tehnologiju, čime u manjoj mjeri šteti okolišu.