Skip to main content

Ekološka odgovornost

Stvaranje održivih rješenja za klimatizaciju

Daikin je posvećen pružanju najučinkovitijih i sigurnih rješenja za domove, tvrtke i industrijske sektore kojima će zadovoljiti sve potrebe za hlađenjem i grijanjem, danas i u budućnosti.

Svjesni smo naše odgovornosti spram zaštite okoliša i zato u srži naših pravilnika, djelovanja i svega čime se bavimo krije maksima o ekološkoj održivosti. Naše poslovanje vodimo u skladu s ekološkim načelima, jer to ima ekonomskog i ekološkog smisla.

daikinova ekološka odgovornost

Daikin svjetske ekološke inicijative

Ako želite saznati više o Daikin svjetskim inicijativama za zaštitu okoliša, posjetite internetsku stranicu inicijative korporacijske društvene odgovornosti (CSR) tvrtke Daikin Industries Ltd .

Ciljevi zaštite okoliša tvrtke Daikin Europe N.V.

Tvrtka Daikin Europe ima konkretniji akcijski plan s ekološkom politikom i ciljevima zaštite okoliša koji su na tragu skupa standarda ISO14000. Tvrtka Daikin Europe izvještava o tim akcijama u svojim godišnjim izvješćima. Pročitajte više >>

Naša politika zaštite okoliša temelji na sljedećim temeljnim načelima:

 • Održivo iskorištavanje izvora energije

  Tvrtka Daikin Europe N.V. je u neprekidnoj potrazi za novim načinima smanjenja potrošnje energije u svojim proizvodnim postrojenjima i iskorištavanjem održivih izvora energije.

 • Smanjenje štetnog utjecaja radne tvari na okoliš i povećanje energetske učinkovitosti

  Tvrtka Daikin Europe N.V. se posvetila smanjenju emisija stakleničkih plinova u proizvodnji svojih proizvoda, što nastoji ostvariti smanjenjem štetnog učinka radnih tvari i povećanjem energetske učinkovitosti.

 • Nastavlja svoje aktivnosti na europskoj razini

  Tvrtka Daikin Europe N.V. stalno prilagođava svoju ekološku politiku promjenjivim globalnim, europskim i lokalnim zakonodavnim okvirima. Stimulira i potiče primjenu svih odgovarajućih zakona i oblikuje preporuke za olakšanje uvođenja.

 • Potreba recikliranja proizvoda i smanjenja otpada

  Daikin vodi računa o mogućnosti recikliranja tijekom faze razvoja proizvoda, vodeći se načelima Lansinkove ljestvice*. Ta briga o recikliranju i smanjenju količine otpada odnosi se na sve faze životnog ciklusa proizvoda (proizvodnja, transport i logistika, ugradnja, održavanja itd.), uključujući i njegovo odgovorno zbrinjavanje po isteku iskoristivog životnog vijeka.

 • Rukovanje kemikalijama i preparatima

  Tvrtka Daikin Europe N.V. trudi se osigurati optimalnu sigurnost u smislu postupanja s kemikalijama i njihovog pohranjivanja. To uključuje potragu za novijim i sigurnijim proizvodima koji bi zamijenili postojeće tehnologije.

 • Razvoj proizvoda s manjim štetnim utjecajem na okoliš

  Tvrtka Daikin čvrsto je odlučila poštivati sve zakonske propise o zaštiti okoliša. Osim toga, proizvodnjom prema tvrtkinim smjernicama za ekološku nabavu nastaju proizvodi koji svojom modernom izvedbom ostvaruju smanjeni utjecaj na okoliš.

 • Uzor na polju ekološke odgovornosti

  Tvrtka Daikin nastoji biti model na tom polju i zato pruža obuku i informacije o utjecaju na okoliš njenih aktivnosti. Podržava vanjske organizacije, svoje susjede i zajednicu u cjelini te s njima komunicira, a ima i svoje predstavnike u radnim skupinama unutar pripadajućih industrijskih sektora.

* Lansinkova ljestvica: načela i metode upravljanja otpadom koje je osmislio član nizozemskog parlamenta – Ad Lansink – koje su predstavljene ljestvicom s odgovarajućim brojem prečki. Prečke predstavljaju hijerarhijski poredak sve boljih načina za ekološki odgovorno postupanje s otpadom.

Predvodništvo u zaštiti okoliša

Daikin zeleno srce

„Poduzimamo aktivnosti i vodimo računa o budućnosti zemlje“

Daikin je posvećen pružanju najučinkovitijih i najsigurnijih rješenja za domove, tvrtke i industrijske sektore kojima će zadovoljiti sve potrebe za hlađenjem i grijanjem, danas i u budućnosti.

Svjesni smo naše odgovornosti prema zaštiti okoliša u svemu što radimo i sve naše politike, praksa i procesi razvijeni su s održivošću okoliša u njihovom samom srcu.

Održivost okoliša temeljni je cilj za tvrtku Daikin. Poslovanje vodimo u skladu s načelima zaštite okoliša jer to ima jak ekonomski kao i ekološki smisao.

Održivost okoliša unutar naše baze kupaca

Daikin rashladni uređaji mogu osigurati precizno upravljanje temperaturama za vrijeme proizvodnje, radi upotrebe u postupcima hlađenja. Oni također mogu u okviru općenitog sustava za upravljanje zgradom osigurati širi nadzor nad klimom u proizvodnom okruženju.

Trudimo se da naši kupci budu stalno informirani o najnovijem napretku u našoj inovativnoj, energetski učinkovitoj tehnologiji te im pružamo integrirane sustave s inteligentnim upravljanjem koji pružaju još veće uštede u troškovima i smanjenje emisija ugljika.

Više pojedinosti možete potražiti na internetskoj stranici o održivosti.

Saznajte više

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama