Certificiranje vaše ekološke zgrade

Ekološke zgrade

Daikin je vodeća tvrtka za HVAC-R sustave i zato je idealan partner za projekte ekoloških zgrada.

Važnost ekoloških zgrada

Energetski učinkovita građevinska rješenja u početku djeluju skuplje, ali odabir održive opcije donosi uštedu u dugoročnom smislu. Ulaganjem u ekološko rješenje smanjujete radne troškove i iskorištavate obnovljive izvore energije. Budite ispred zakona i povećajte tržišnu vrijednost vaše zgrade.

Daikin cjelovito rješenje

Mnoge zgrade uobičajeno koriste potpuno odvojene sustave za grijanje, hlađenje, rashladnu tehniku, ventilaciju i potrošnu toplu vodu. Rezultat je veliki gubitak energije. Mi nudimo Daikin cjelovito rješenje kao učinkovitu alternativu. Daikin cjelovito rješenje upravlja s do 70% potrošnje energije u zgradi i ostvaruje maksimalnu energetsku učinkovitost uz minimalne radne troškove i smanjuje emisije CO2.

Daikinovo cjelovito rješenje
Vaš ekološki partner

Vaš ekološki partner

Naš ovlašteni tim stručnjaka (AP-i) spreman je voditi vas kroz postupak odabira odgovarajuće opreme kojom ćete postići ciljeve za ekološku gradnju i nećete premašiti proračun. Bez obzira je li riječ o BREEAM ili LEED certifikatu, održivom dizajnu ili puštanju u pogon, Daikin će biti s vama cijelo vrijeme i pomagati vam optimizirati program ekološke gradnje.

Inverter i VRV tehnologija

BREEAM, LEED i Daikin energetsku učinkovitost smatraju najvećim prioritetom u razvoju vašeg ekološkog projekta. Najbolje ulaganje koje možete odabrati je Daikin VRV sustav , jer ta tehnologija omogućuje prilagodbu temperature radne tvari u stvarnim uvjetima; tako postižete i održavate optimalnu sezonsku učinkovitost. Daikin VRV jedinice, rashladni sustavi i jedinice rashladne tehnike s povratom topline postižu najbolje rezultate u smislu BREEAM i LEED standarda tijekom izračuna energetske učinkovitosti.

VRV
Inteligentna mreža

Inteligentna mreža

Za drastično smanjenje potrošnje energije vaše zgrade, potrebno je upravljati i nadzirati rad klimatizacijskog sustava 24/7. Daikin inteligentna mreža (i-Net) je internetski alat za obradu podataka i analizu koji omogućuje da se usredotočite na vašu osnovnu djelatnost, a upravljanje HVAC-R sustavom prepustite nama. Daikin mreža i-Net bez prekida precizno regulira rad sustava, bez potrebe za vašom intervencijom.

Projekti ekološke gradnje

Pružamo pomoći projektantima u dobivanju BREEAM ocjene izvrstan, Zlatni LEED, NZEB i sličnih certifikata. Proučite neke od projekata ekološke gradnje na kojima samo radili.

Quattro park c

Krakow, Poljska

BREEAM ocjena - vrlo dobar

VRV se koristi kao jedini izvor za grijanje i hlađenje. Intelligent Touch Manager se koristi za središnje upravljanje i upravljanje potrošnjom energije.

Crystal Tower

Bukurešt, Rumunjska

Faza BREEAM dizajna: Izvrsno

Sjajan i poznat primjer Daikin cjelovitog rješenja s kojim dobivate iznimno učinkovito HVAC postrojenje

Weybridge

Weybridge, UK

BREEAM ocjena - izvrstan

Daikin VRV sustav s povratom topline ostvaruje velik doprinos energetskoj učinkovitosti modernog sjedišta tvrtke

Povećajte BREEAM ocjenu uz Daikin

BREEAM je osnovan 1990. s ciljem pružanja pomoći vlasnicima zgrada, arhitektima i projektantima u odabiru dugoročnih i ekonomičnih održivih rješenja. BREEAM koristi neovisne i licencirane procjenitelje za evaluaciju energetske učinkovitosti, upotrebe vode, procjenu razine zdravlja i kvalitete života, onečišćenja, ekologije i procesa upravljanja te  na temelju tih znanstvenih procjena zgradama daje sljedeće ocjene: „prolazan“, „dobar“, „vrlo dobar“, „izvrstan“ i „izvanredan“. Ostvarivanjem tih ciljeva ispred zakonodavnih zahtjeva, BREEAM potiče na postizanje veće održivosti i inovativnosti.

Daikin tvornice u Belgiji i Češkoj Republici te VRV, Sky Air, Daikin Altherma, dvodijelni i rashladni sustavi nose certifikat BES 6001. Taj certifikat potvrda je o korištenju izvora na društveno, ekonomski i ekološki odgovoran način u cijelom nabavnom lancu. BES 6001 je službeno priznao BREAAM, a ugradnjom proizvoda s certifikatom BES 6001 u vašu zgradu, značajno povećavate BREEAM ocjenu.

Saznajte više