Skip to main content

Rješenje daljinskog hlađenja za cijelo novo susjedstvo u Milanu

Daikin je nedavno isporučio dva vodom hlađena rashladna uređaja s centrifugalnim kompresorom iz palete DWSC za važan projekt daljinskog hlađenja u Milanu, Italija. Novoinstalirane jedinice za ovaj projekt osigurat će hlađenje gradske četvrti koja je dizajnirana da bude moderna, zelena i ekološki održiva.

 

Instalirani proizvodi

2x DWSC

Ukupni učin hlađenja: 5 MW

 

Primjer

Projekt ima za cilj osigurati daljinsko hlađenje u području Milana kao dio njegove transformacije u „suvremeno susjedstvo“. Ovaj moderni projekt urbane obnove ima za cilj stvoriti novi krajolik i mjesta za život u gradu. 

Područje uključuje stambene zgrade (500 kuća), 10.000 m2 namijenjenih prodajnim mjestima i 30.000 m2 uredskog prostora, sve u parku od 160.000 m2 koji je udaljen samo 16 minuta od milanskog Duoma.

Glavni ciljevi ovog projekta obnove bili su poboljšati energetsku učinkovitost i smanjiti utjecaj područja na okoliš. Kako bi se to postiglo, učinkovit sustav hlađenja bio je od vitalnog značaja za smanjenje potrošnje energije i emisije CO2.

Osim toga, instalaciju je trebalo daljinski kontrolirati i učinkovito nadzirati iz kontrolne sobe koja se nalazi u drugom dijelu grada.

Ovdje pročitajte više o Daikin rješenjima za daljinsko hlađenje

 

Rješenje

Kako bi se zadovoljio potreban kapacitet hlađenja, učinkovitost i ekološka ograničenja projekta, Daikin je isporučio dva centrifugalna rashladna uređaj iz serije DWSC.

Ovdje pročitajte o nedavno predstavljenoj centrifugalnoj seriji tvrtke Daikin

Jedinice pružaju visoki učin uz nisku potrošnju energije zahvaljujući centrifugalnom kompresoru i optimiziranom dizajnu uređaja, a sve je to Daikin razvio u svojoj tvrtki. Serija DWSC također ima Daikin inverter integriran u električnu ploču jedinice koji pomaže u stalnoj prilagodbi potrošnje energije jedinica potrebama hlađenja područja koje opslužuje instalacija kako bi se izbjeglo rasipanje energije.

Ovdje pročitajte više o inverterskoj tehnologiji i zašto je djelomično opterećenje važno

Jedinice kombiniraju DaikinOnSite (DoS), jedinstvenu uslugu za daljinski nadzor i pametno održavanje, s kontrolnim rješenjem integriranim u jedinice za pružanje mogućnosti daljinskog nadzora i upravljanja. To omogućuje udaljenim korisnicima analizu performansi i rada rashladnih uređaja te planiranje preventivnog održavanja kako bi se smanjila vjerojatnost kvarova i osigurao kontinuitet rada.

 

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama