Skip to main content

Pročišćavanje zraka za borbu s COVID-19: to je naše rješenje

Znanstvene studije su pokazale da je virus COVID-19 mnogo zarazniji u zatvorenom prostoru nego na otvorenom. Stoga je formuliran niz uputa za što učinkovitiju borbu protiv širenja virusa. Tako osim dobre ventilatcije, pročišćavanje zraka može pomoći u smanjenju rizika od infekcije. Daikin pročistači zraka osiguravaju unutarnju klimu koja je tri puta čišća, zdravija i čišća. Rezultat: zatvoreni prostor koji je udobniji i sigurniji za svoje stanovnike.

COVID-19: Kako smanjiti opasnosti od onečišćenja?

Kao i svi virusi, bakterije i alergeni, COVID-19 se uglavnom prenosi zrakom. Stoga je važno provjetravanje prostorija kako bi se što više izvukao ustajali zrak – osobito zrak opterećen virusom – i zamijenio ga svježi zrak. Ako ventilacija nije moguća, dobra dodatna mjera je pročišćavanje zraka kako bi se ograničio rizik od prijenosa virusa.

Naravno, i dalje je važno poštivati zaštitne mjere: nošenje maske za lice, pranje ruku i socijalno distanciranje.

Kako se mogu boriti protiv koronavirusa s Daikin pročistačem zraka?

Kako bi se što više ograničio prijenos čestica virusa, preporučljivo je pročistiti zrak kako bi se te čestice ili aerosoli uklonili. Studije su pokazale da su u smislu pročišćavanja zraka u borbi protiv širenja COVID-19 učinkoviti samo HEPA filtracija i elektrostatička precipitacija (električno punjenje i skupljanje čestica virusa kako bi se uništile pomoću elektrostatičkog filtra).

S MCK55W i MC55W, novim Daikinovim pročistačima zraka, moći ćete se opustiti. Ovi uređaji koriste tehnologiju elektrostatičke precipitacije: Streamer tehnologija daje električni naboj štetnim agensima, kao što su virusi, koji se zatim hvataju elektrostatičkim HEPA filtrom.

Štoviše, ova Streamer tehnologija izlaže štetne tvari oksidativnoj razgradnji: Streamer generira stabilan protok elektrona velikom brzinom stvarajući neku vrstu plazma pražnjenja (mnogo veće od klasičnog pražnjenja plazme). Još jedna prednost ove tehnologije je da snažna oksidativna razgradnja ne samo da uništava i uklanja čestice virusa, već i bakterije, plijesan, alergene, opasne kemijske čestice i neugodne mirise. To znači da su Daikin pročistači zraka također idealni za osobe s astmom ili alergijama. Oprez: Za optimalan rad, pročistač zraka mora izvršiti dva do pet pročišćavanja po satu.

99,9% učinkovito

Nedavna znanstvena studija, provedena u suradnji sa Sveučilištem u Tokiju i Sveučilište za znanost Okayama, dokazuje da Daikin Streamer tehnologija deaktivira više od 99,9% koronavirusa (SARS-CoV-2) u zraku nakon 3 sata izloženosti u specifičnim laboratorijskim uvjetima.

Drugim riječima, naši pročistači zraka čine vas sigurnijim, bilo da ste kod kuće ili na poslu. Naravno, pravilna instalacija i održavanje neophodni su za učinkovit rad uređaja. Imate li pitanja o pročišćavanju zraka i/ili našim uređajima opremljenim Streamer tehnologijom? Ne ustručavajte obratiti nam se. Drago nam je da vam možemo pomoći.

pročišćavanje zraka

Povezane teme

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama