Skip to main content

Kupite klimatizacijski uređaj koji vam odgovara

5 savjeta za dobru investiciju

5 stvari koje morate imati na umu prilikom kupnje klimatizacijskog uređaja

Pri ulaganju u klimatizacijski sustav od vitalne je važnosti kupnja odgovarajuće vrste, modela i učina. Klimatizacijski uređaji imaju važan utjecaj na vaš komfor i zdravlje kod kuće. Ovi će vam savjeti pomoći da odaberete pravi klimatizacijski uređaj za svoj prostor i potrebe kako biste na najbolji način iskoristili svoje ulaganje.

1. Cjelogodišnja energetska učinkovitost

Sve Daikin jedinice hlade domove s oznakom energetske učinkovitosti do A +++, najvišom na tržištu, a račun za energiju ostaje nizak. Uz naša rješenja uživat ćete u savršenoj klimi tijekom cijele godine na energetski prihvatljiv način.

2. Točan učin

Pri odabiru klimatizacijskog sustava važno je odrediti potreban rashladni učin. Sustav premalog učina može pružiti razočaravajuće rezultate, dok će sustav koji je prekvalificiran imati snažniji protok zraka nego što je potrebno, što će rezultirati neugodom u komforu. Otkrivanje savršenog učina predstavlja ravnotežu - no vaš Daikinov instalater može vam u tome pomoći.

3. Odgovara vašem interijeru

Svaka kuća je jedinstvena. Sa svojim modernim klimatizacijskim uređajima i širokom paletom modela, Daikin nudi komforna i energetski učinkovita rješenja za svaku sobu.

  • Naše zidne jedinice (Ururu Sarara, Daikin Emura, Stylish, Perfera) savršeno se uklapaju u bilo koji interijer, nude veliki komfor, a neki su čak nagrađeni i najprestižnijim svjetskim nagradama za dizajn.

  • Naše paraptene jedinice (kao Perfera) savršeno se uklapa ispod prozorske klupice ili u sobi u kojoj je visina ograničena.

Ako uopće ne želite vidjeti svoju unutarnju jedinicu, možete odabrati kanalne jedinice. Ovaj je model integriran u lažne stropove ili lažne zidove tako da su vidljive samo rešetke izlaza.

4. Pazite na svoju vanjsku jedinicu

Kada instaliraju klimatizacijski uređaj s vanjskom jedinicom, mnogi ljudi obraćaju pažnju samo na unutarnju jedinicu jer je ona najvidljivija iznutra. No, mjesto vanjske jedinice moglo bi biti još važnije, jer može imati ogroman utjecaj na pravilno funkcioniranje cijelog sustava. Vanjska jedinica srce je klimatizacijskog sustava, stoga je ne treba zaboraviti. Pazite da ulaz i izlaz zraka ne ometaju prepreke ili lišće. Pregledajte svoj uređaj prije početka ljetne i zimske sezone kako biste osigurali njegov optimalan rad.

5. Naručite svoju jedinicu na vrijeme

Nemojte čekati prvi vrući dan kako biste naručili svoj klimatizacijski uređaj. Prije svega, nećete biti jedini koji želi da se jedinica brzo instalira, a rasporedi ovlaštenih instalatera bit će puni. Drugo, obično prođe neko vrijeme dok vam klimatizacijski uređaj po vašem izboru ne bude isporučen. Razdoblje između narudžbe i stvarne instalacije može potrajati nekoliko tjedana.

Sama instalacija klimatizacijskog uređaja obično je jedan radni dan za jednu sobu. Točno vrijeme instalacije ovisi o točnim okolnostima instalacije.

bg-image

Naručite svoju jedinicu na vrijeme i imajte na umu ove savjete.

Imate još pitanja?

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama