Skip to main content

Savršena klima za dobar san

Jeste li se ikada probudili sa suhim ustima i grebućim grlom? Velika je vjerojatnost da je razina vlage u vašoj spavaćoj sobi pala ispod međunarodno prihvaćenog praga za zdravu klimu u zatvorenom prostoru. Ali koji je točno taj prag? I kako stvoriti savršenu klimu za dobar san?

Zašto je važna vlažnost?

Vlažnost se odnosi na koncentraciju vodene pare u zraku. Razina vlage u vašem domu može utjecati na vaše osobno zdravlje na više načina. Pretjerano visoka vlažnost, na primjer, povezana je s većim koncentracijama alergena, dok izloženost pretjerano niskoj vlazi može uzrokovati zdravstvene probleme kao što su suha koža, svrbež očiju i grlobolja. Održavanje zdrave razine vlažnosti ključno je kako bi vaša spavaća soba bila udobno mjesto za boravak i kako biste osigurali zdrav, osvježavajući ciklus spavanja.

Koja je zdrava razina vlažnosti?

Razine vlažnosti obično se mjere relativnom vlagom, što je omjer vodene pare u zraku i količine pare koja može postojati u zraku pri danoj temperaturi. Raspravljalo se o najboljoj relativnoj vlažnosti zraka za spavanje, ali većina studija se slaže da najbolja relativna vlažnost u zatvorenom prostoru pada između 40 i 60%. Ako se budite s grebućim grlom i suhim očima, velike su šanse da je relativna vlažnost u vašoj spavaćoj sobi pala znatno ispod praga od 40%.

Kako mogu osigurati savršenu klimu?

Osigurati savršenu unutarnju klimu može biti izazov. U klimatskim uvjetima s pretjerano visokom razinom vlage može biti dobra ideja ugraditi klimatizacijski sustav s ugrađenim odvlaživačem zraka. Ovi sustavi automatski otkrivaju vrijednosti iznad željene razine vlažnosti (obično počevši od 60% RH) i izvlače vlagu iz zraka kako bi postigli zdravu razinu vlažnosti.

Za pretjerano niske razine vlažnosti, ugradnja pročistača zraka s integriranim ovlaživačem zraka može pomoći u postizanju zdravije, ugodnije klime u zatvorenom prostoru. Daikin pročistač zraka s funcijom ovlaživanja, na primjer, unosi vlagu u zrak kada relativna vlažnost padne ispod željene razine (obično počevši od 40% RH) kako bi se održala zdrava razina vlažnosti. Štoviše, Daikin pročistači zraka minimiziraju simptome astme i alergije uklanjanjem čestica prašine i peludi iz zraka, a Streamer tehnologija održava zrak zdravim i svježim razgrađujući alergene, eliminirajući bakterije te uklanjajući neugodne mirise. Ova komponenta za pročišćavanje izdvaja pročistač zraka s funkcijom ovlaživanja od klasičnih ovlaživača, budući da tradicionalni ovlaživači imaju tendenciju da hvataju onečišćenja umjesto da ih eliminiraju, dopuštajući im da se i dalje repliciraju i potencijalno uzrokuju bolesti. A što se tiče buke? Daikin pročistač zraka s ugrađenim ovlaživačem iznimno je tih zahvaljujući inovativnom novom postavljanju i vrhunskom tihom načinu rada, što ga čini jednim od najtiših asortimana pročistača zraka na europskom tržištu. Savršeno rješenje za dobar noćni san, a da pritom ostanete zdravi, svježi i udobni.

PRO SAVJET

Kako biste osigurali zdravu klimu u zatvorenom prostoru i optimalnu razinu vlažnosti za spavanje, provjerite je li termostat u vašoj spavaćoj sobi ispravno podešen. Stručnjaci se slažu da je idealna temperatura za spavanje oko 18 stupnjeva Celzija.

Istražite naš asortiman pročistača zraka s funkcijom za ovlaživanje

Investirajte u svježiju, zdraviju i udobniju spavaću sobu. Otkrijte naš cijeli asortiman pročistača zraka s ugrađenim ovlaživačima koji će vam pomoći osigurati zdravu klimu u zatvorenom prostoru.

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama