Skip to main content

Moje putovanje u Međunarodnom programu za mlade diplomante tvrtke Daikin Europe

Dolazeći iz Kolumbije s iskustvom u strojarstvu, Juliana je trenutačna sudionica Međunarodnog programa za mlade diplomante tvrtke Daikin Europe. Razgovarali smo s Julianom kako bismo saznali više o njezinom iskustvu i kako je to oblikovalo njezinu karijeru, a osim toga dobili njezin savjet za novake koji žele raditi u tvrtki Daikin!

Počinje potraga za poslom

Jedan od najtežih izazova s kojim je suočen diplomant je pronalaženje prave prilike za posao nakon školovanja.

Iako sam započela potragu za poslom tijekom posljednjih nekoliko mjeseci završne magistarske godine, pronalazak prave pozicije koja odgovara mojem obrazovanju i različitim interesima pokazao se vrlo teškim.

Tada sam otkrila Međunarodni program za mlade diplomante tvrtke Daikin Europe. Sa sjedištem u Belgiji, program mi je zapeo za oko jer novim diplomcima nudi priliku da steknu radno iskustvo u sjedištu Daikin Europe i uredu u podružnici za pripremu za stalnu poziciju u tvrtki.

Mogućnost za rad u različitim odjelima i zemljama bila je upravo ono što sam tražila u poslu. Nakon što sam vidjela oglas na LinkedInu, odlučila sam riskirati i prijaviti se!

Dolazak na razgovor

Nakon prijave putem interneta pozvana sam na kratki intervju i ispunjavanje nekoliko internetskih testova. Dva mjeseca kasnije stigla sam do posljednje faze postupka zapošljavanja: osobni intervju u sjedištu Daikin Europe u Ostendeu u Belgiji.

Iako sam bio nervozna, završni intervju ispao je bolje nego što se očekivalo i nekoliko tjedana kasnije dobila sam službeno prihvaćanje u program! Nisam mogla vjerovati. Imala sam veliku priliku na dohvat ruke i bila sam spremna zgrabiti je!

Započinje putovanje

Moj prvi zadatak bio je analitičar podataka u Centru za istraživanje okoliša u Bruxellesu, Belgija. U to sam vrijeme upoznala nekoliko ljudi iz različitih zemalja i odjela, što je bilo otkrivanje novih znanja na kulturnoj i profesionalnoj osnovi.

Ipak, jedno od najcjenjenijih saznanja bila je mogućnost pomoći timu u nekoliko važnih projekata. Čak sam predložila lakši način obrade i analize podataka te sudjelovala u stvaranju alata koji odjel koristi i danas!

Nakon ovog modula, bila sam na drugom zadatku u ispitnom području Razvojnog centra EMEA (EDC) u Ostendeu, Belgija. Fascinantan i uzbudljiv odjel, EDC je mjesto gdje Daikin Europe testira i stvara nove proizvode i koncepte. Moj posao je bila uska suradnja s dizajnerskim timom kako bih se osiguralo da su nove jedinice u skladu s važećim propisima i Daikin standardima za visoku kvalitetu.

Sada se prebacujem na sadašnjost u kojoj se pripremam za prelazak na svoj treći i posljednji modul. Za ovaj zadatak radit ću kao prodajni savjetnik za Daikin Španjolska. Iako će ovaj položaj biti nešto potpuno novo i drugačije od svega što sam ikad prije radila, spremna sam izići iz svoje zone komfora i isprobati nešto novo!

Jeste li spremni za izazove?

Međunarodni program za mlade diplomante tvrtke Daikin Europe najbolje se uklopio jer uključuje moju raznolikost interesa i potporu u obrazovanju. Ovaj program preporučujem svima koji su zainteresirani za HVAC-R industriju i rade u međunarodnoj tvrtki. Ako vas prihvate za ovaj programu, budite spremni: ovo iskustvo oblikuje vas kao osobu i podržava vas u postizanju budućih napora.

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama