Skip to main content

Upoznajte diplomante u Međunarodnom programu za mlade diplomante tvrtke Daikin Europe

Nakon završetka studija i izrade diplomskog rada, primanje diplome mnogim je diplomcima početak novog putovanja. No kada proslava prođe, mnogi se diplomci suočavaju s izazovom pronalaska pravog posla nakon Sveučilišta.

Za Gülnura Duraka i Dietera Van Isterdaela to je bio poznat osjećaj, sve dok nisu pronašli Međunarodni program za mlade diplomante tvrtke Daikin Europe. Sa sadašnjim zaposlenicima tvrtke Daikin Europe, razgovarali smo s Gülnurom i Dieterom kako bismo saznali više o njihovom iskustvu i kako je program pomogao u pokretanju njihove karijere.

Zbog čega ste se željeli prijaviti U Međunarodni program za mlade diplomante tvrtke Daikin Europe?

GD: Ovaj sam program vidio kao priliku da započnem graditi svoju međunarodnu karijeru. Za nedavno diplomiranog studenta mogućnost rada u različitim odjelima bila je velika prednost jer je to prilika shvaćanja što znači raditi u marketingu, planiranju proizvodnje ili lancu opskrbe.

DVI: Varijacija i izazov. Kao novopečenia maturant nisam imao pojma kamo vodi moj život ili karijera. Nisam imao pojma što želim postati, a tijekom traženja otkrio sam da želim nešto što će me izazvati da još više napredujem i učim.

Tijekom programa, u kojim odjelima Daikin Europe ste radili?

GD: Tijekom svog pripravničkog staža radio sam u odjelu Opskrbe, strateškog marketinga i planiranja prodaje u Daikin Europe, a zatim u odjelu za Planiranje proizvodnje u povezanoj tvornici u Italiji. Nakon ovog iskustva otišao sam u Odjel pridružene prodaje u DENV-u u Bruxellesu, a od siječnja 2016. surađujem s njihovim Odjelom prodaje međunarodnih ključnih kupaca.

DVI: U početku sam započeo u odjelu za Unaprjeđenje proizvodnje, a zatim sam prešao u odjel za Savjetovanje prodaje, nakon čega je slijedio odjel za Planiranje proizvodnje. Trenutno radim u Centru za osiguranje kvalitete u Češkoj Republici.

Postoji li specifični projekt na kojem ste radili i na koji ste najponosniji?

GD: U svom modulu za planiranje prodaje dobio sam zadatak izraditi bazu podataka u Accessu, kako bih pridruženom uredu pomogao da poboljša svoj budžet. Kad sam započeo projekt, nisam znao ništa o Accessu. Ali moj tadašnji menadžer Tom Demeire imao je puno povjerenje u mene i moje sposobnosti. Možda sam započeo na 0, ali na kraju projekta pozvan sam da odem u Dubai kako bih obučio tim za planiranje prodaje o alatu koji sam izradio. To je bilo izvrsno iskustvo!

DVI: Najuzbudljiviji i najisplativiji izazov bio je savjetovanje u prodaji. U to smo vrijeme privukli distributera u Maroko, a moj posao bio je naučiti ih kako raditi s našim prodajnim programom i pomoći im u prodaji naših proizvoda. Proces obuke i prvi posjeti kupaca nisu bili laki i trebalo je nekoliko sesija, ali kad su prvi projekti završili, to je meni i drugima dalo energiju koja nam je bila potrebna da se toliko žešće borimo za sljedeći.

Kako je ovaj program pomogao u pokretanju vaše karijere?

GD: Najbolji dio programa je mogućnost rada u vrlo različitim područjima tvrtke Daikin. To mi je pomoglo da otkrijem kako bi se mogla razvijati moja karijera u tvrtki, a kao rezultat toga početak je rada u prodaji.

DVI: Program je razloga zašto radim u inozemstvu u našoj tvornici u Češkoj Republici. Na svojoj trenutnoj poziciji surađujem s raznim odjelima, što zahtijeva da znam osnovni način rada tvrtke. Zbog ovog programa znam mnoge ljude koji rade u tim odjelima i mogu ne samo učiti od njih, već i dalje ovisim o njihovoj stručnosti.

Što biste savjetovali novim diplomcima koji razmišljaju o prijavi na program?

GD: Uđite u program otvorenog uma i budite spremni raditi u različitim odjelima. Čak i ako mislite da se određena profesija ne poklapa s vašim interesima ili nečim čime se želite baviti u budućnosti, iskustvo će vam biti od koristi. Osim toga, životnu ideju možete dobiti s „druge strane stola“.

DVI: To je mogućnost i izazov naučiti stvari za koje niste znali da ih želite naučiti. To je također izvrsna prilika da se specijalizirate za više područja ili polja. Pitanje je: hoćete li prihvatiti izazov?

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama