Skip to main content

Možete li se razboljeti od klimatizacije?

Razboljeti se možete samo od loše održavanog klimatizacijskog sustava. Dobro održavani klimatizacijski sustav samo može doprinijeti zdravijoj okolini.

Vlažnost
Smanjuje se razvoj grinja prašine i plijesni jer iste utječu na razinu vlage u zraku. Klimatizacijom se održava vlažnost u rasponu 40 - 60%, što je dobra stvar za osobe s alergijama.

Ventilacija
U klimatizacijski sustav može biti uklopljena ventilacija. Mehanička ventilacija sve je važnija zbog načina na koji se u današnje vrijeme grade kuće. Isporuka svježeg zraka sprječava pojavu sindroma bolesne zgrade.

Filtriranje
Sve jedinice su opremljene filtrom. Vrsta filtra ovisi o vrsti sustava i potrebama kupca. Učinkovitost filtra očituje se u hvatanju prašine i čestica sitne prašine i polena, bakterija, virusa, neugodnih mirisa, čak i mikroba i dima.
Nužno je zamijeniti filtre nakon zadanog razdoblja. Ako filtre prekasno zamijenite, postoji opasnost da prezasićeni filtri počnu raspršivati bakterije, a ne ih hvatati.

Strujanje zraka
Ako je oprema pravilno odabrana, neće biti strujanja zraka. To je posao stručnjaka, a treba ga izračunati instalater. Sustav s preslabim učinom neće moći dosegnuti željenu temperaturu. Sustav s prejakim učinom stvarat će strujanja zraka i dolazit će do kolebanja temperature.

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama