Skip to main content

A što je s legionelom?

Bakterija legionela prirodno obitava u vodi. Temperatura ima vrlo važnu ulogu u razvoju legionele. Posebno temperature između 40 i 50°C mogu dovesti do kolonizacije bakterija.

S obzirom da tvrtka Daikin ne koristi vodu u svojim klimatizacijskim sustavima, ljudsko zdravlje nije ugroženo. U sustavima s ohlađenom vodom koji se koriste u industriji, bakterija legionela ne može opstati zbog niske temperature vode u zatvorenom krugu.

Daikinov princip svježe vode

Svi Daikin sustavi koji proizvode potrošnu toplu vodu opremljeni su spremnikom za prevenciju razvoja legionele i tjednim dezinfekcijskim ciklusom koji sprječavaju razvoj bakterija u pohranjenoj vodi. Međutim, neki od tih spremnika za potrošnu toplu vodu rade na principu propuštanja, što znači da nije potrebna toplinska dezinfekcija svakog tjedna.

Ako želite apsolutno svježu vodu, bacite oko na naš spremnik za akumuliranje topline ECH20. Za razliku od tradicionalnih grijača tople vode, spremnik za akumuliranje topline ECH20 gotovo trenutačno zagrijava vodu koja prolazi kroz spremnik. Ovim procesom izbjegava se dugotrajno pohranjivanje vode i značajno se povećava sigurnost i kvaliteta vaše potrošne tople vode. Dizalica topline za potrošnu toplu vodu ECH20 sa spremnikom za akumuliranje s funkcijom zaštite od razvoja legionele osigurava vam toplu vodu koja je uvijek svježa i zdrava.

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama