Skip to main content

Što je sezonsak efikasnost (SCOP I SEER)

Sezonska efikasnost

Sezonska učinkovitost predstavlja novu mjeru za pravu energetsku učinkovitost tehnologije grijanja i hlađenja, tijekom cijele godine. Ta nova mjera pruža realan uvid u energetsku učinkovitost i utjecaj na okoliš određenog sustava.

Novi način ocjenjivanja sezonske učinkovitosti potiče direktiva Europske unije o energetskim proizvodima (takozvana direktiva o ekološkoj izvedbi) koja određuje minimalne zahtjeve direktive o ekološkoj izvedbi koje proizvođači moraju ugraditi u svoje proizvode koji koriste energiju.

 

Sezonska učinkovitost traži novi sustav ocjenjivanja uređaja za grijanje i hlađenje kojeg će koristiti svi proizvođači. To su:

  • Faktor sezonske energetske učinkovitosti (SEER) hlađenja
  • Sezonski koeficijent učinkovitosti (SCOP) grijanja

 

Nove sezonske ocjene

Nove sezonske ocjene pokazatelj su istinske potrošnje energije dizalice topline u ovisnosti o njenoj energetskoj učinkovitosti tijekom cijele godine. SEER i SCOP mjere godišnju potrošnju energije i efikasnost u tipičnoj svakodnevnoj upotrebi. U dužim periodima oni u obzir uzimaju fluktuacije u temperaturi i periodima mirovanja i daju jasnu indikaciju tipične energetske efikasnosti u cijeloj sezoni grijanja i hlađenja.

Daikin proizvodi usklađeni su s direktivom ErP jer su projektirani tako da budu sezonski učinkoviti. Daikin ima cijeli asortiman klimatizacijskih proizvoda optimiziranih za novi sustav ocjenjivanja sezonske učinkovitosti.

 

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama