Certificiranje vaše ekološke zgrade

Certificiranje vaše ekološke zgrade

Daikin je vodeća tvrtka za HVAC-R sustave i zato je idealan partner za projekte ekoloških zgrada.

Važnost ekoloških zgrada

Energetski učinkovita građevinska rješenja u početku djeluju skupljima, ali odabir održive opcije donosi uštedu na dugi rok. Ulaganjem u certifikat BREEAM, LEED, WELL ili druge zelene gradnje možete smanjiti operativne troškove, iskoristiti obnovljive resurse, ostati ispred zakonodavstva i povećati tržišnu vrijednost vaše zgrade.

Vaš ekološki partner

Daikin je vaš ekološki partner

Naš tim stručnjaka s ovlaštenjem (AP-i) spreman je da vas vodi kroz postupak odabira odgovarajuće opreme kojom ćete postići ciljeve za ekološku gradnju i nećete premašiti proračun. Bez obzira je li riječ o održivom dizajnu ili puštanju u pogon, Daikin će biti s vama na cijelom putu i pomagati vam da postignete visoki rezultata certifikacija i optimizirate vaš program ekološke gradnje.

Što su BREEAM, LEED i WELL?

BREEAM, LEED i WELL su tri najčešće korištena sustava zelene gradnje u svijetu. Pružaju pomoć vlasnicima zgrada, arhitektima i projektantima u odabiru dugoročnih i ekonomičnih održivih rješenja. 

Kako rade?

Korištenjem neovisnih i licenciranih procjenitelja za procjenu energetske učinkovitosti i upotrebe vode, zdravlja i kvalitete života, onečišćenja, transporta, materijala, otpada, ekologije i procesa upravljanja i na temelju tih znanstvenih procjena zgradama daju ocjene.

Stvaranjem tih ciljeva ispred zakonodavnih zahtjeva, to potiče na postizanje veće održivosti i inovativnosti.

Daikin list za procjenu BREEAM-a/LEED-a

Izrađen od strane našeg tima stručnjaka, Daikin list za procjenu BREEAM-a / LEED-a pomaže vam povećati ocjenu vaše zgrade. Uštedite vrijeme tako što ćete ovaj list izravno proslijediti ocjenjivačima prilikom podnošenja zahtjeva za BREEAM ili LEED bodove. 

Download the sheet now

Učinkovito Daikin potpuno rješenje

Mnoge zgrade uobičajeno koriste potpuno odvojene sustave za grijanje, hlađenje, rashladnu tehniku, ventilaciju i potrošnu toplu vodu. Rezultat je veliki gubitak energije. Mi nudimo Daikin potpuno rješenje, učinkovitiju alternativu. Daikin potpuno rješenje upravlja do 70% potrošnje energije u zgradi i ostvaruje maksimalnu energetsku učinkovitost uz minimalne radne troškove i smanjuje emisije CO2. Pomoću Daikin potpunog rješenja možete postići 30% ukupnog BREAAM-a rezultata za planiranu novogradnju (2016).

Daikin potpuno rješenje
VRV

Inverter i VRV tehnologija

BREEAM, LEED i Daikin energetsku učinkovitost smatraju najvećim prioritetom u razvoju vašeg ekološkog projekta. Najbolje ulaganje koje možete odabrati je Daikin VRV sustav , jer ta tehnologija omogućuje prilagodbu temperature radne tvari u stvarnim uvjetima; tako postižete i održavate optimalnu sezonsku učinkovitost. Daikin VRV jedinice, rashladni sustavi i jedinice rashladne tehnike s povratom topline postižu najbolje rezultate u smislu BREEAM i LEED standarda tijekom izračuna energetske učinkovitosti.

Tehnologija varijabilnog volumena radne tvari (VRV) i inverterska tehnologija

BREEAM, LEED i Daikin energetsku učinkovitost smatraju najvećim prioritetom u razvoju vašeg ekološkog projekta. Najbolje ulaganje koje možete odabrati je Daikin varijabilni volumen radne tvari za VRV sustave, jer ta tehnologija omogućuje prilagodbu temperature radne tvari stvarnim uvjetima; tako postižete i održavate optimalnu sezonsku učinkovitost. Daikin VRV jedinice, rashladni uređaji i jedinice rashladne tehnike s povratom topline koriste invertersku tehnologiju kojom postižu najbolje rezultate u smislu BREEAM, LEED i WELL rezultate tijekom izračuna energetske učinkovitosti. 

VRV

Inteligentna mreža

Za drastično smanjenje potrošnje energije vaše zgrade, potrebno je upravljati i nadzirati rad klimatizacijskog sustava 24/7. Daikin inteligentna mreža (i-Net) je internetski alat za obradu podataka i analizu koji omogućuje da se usredotočite na vašu osnovnu djelatnost, a upravljanje HVAC-R sustavom prepustite nama. Daikin i-Net mreža bez prekida precizno ugađa rad vašeg sustava, bez potrebe za vašom intervencijom. 

Inteligentna mreža
Inteligentna mreža

Inteligentna mreža

Za drastično smanjenje potrošnje energije vaše zgrade, potrebno je upravljati i nadzirati rad klimatizacijskog sustava 24/7. Daikin inteligentna mreža (i-Net) je internetski alat za obradu podataka i analizu koji omogućuje da se usredotočite na vašu osnovnu djelatnost, a upravljanje HVAC-R sustavom prepustite nama. Daikin mreža i-Net bez prekida precizno regulira rad sustava, bez potrebe za vašom intervencijom.

Naši projekti ekološke gradnje

Specijalizirani smo za pružanje pomoći projektantima u dobivanju BREEAM-izvrsno, platinum LEED, platinum WELL, NZEB i sličnih certifikata. Proučite neke od projekata ekološke gradnje na kojima samo radili.

Quattro park c

Krakow, Poljska

BREEAM vrlo dobar

VRV se koristi kao jedini izvor za grijanje i hlađenje. Intelligent Touch Manager se koristi za središnje upravljanje i upravljanje potrošnjom energije.

Crystal Tower

Bukurešt, Rumunjska

Faza BREEAM dizajna: Izvrsno

Sjajan i poznat primjer Daikin potpunog rješenja s kojim dobivate iznimno učinkovito HVAC postrojenje

Weybridge

Weybridge, UK

BREEAM izvrstan

Daikin VRV sustav s povratom topline ostvaruje velik doprinos energetskoj učinkovitosti modernog sjedišta tvrtke.

BES 6001 certifikacija

Daikin tvornice u Belgiji i Češkoj republici te VRV, Sky Air, Daikin Altherma, dvodijelni i sustavi rashladnih agregata nose certifikat BES 6001. Taj certifikat potvrda je o korištenju izvora na društveno, ekonomski i ekološki odgovoran način u cijelom nabavnom lancu. BES 6001 je službeno priznao BREAAM, a ugradnjom proizvoda s certifikatom BES 6001 u vašu zgradu, značajno povećavate BREEAM ocjenu.

BES6001_logo_breed.png

Saznajte više