Skip to main content

Corporate news

Daikin povećava proizvodni kapacitet za toplotne pumpe u Njemačkoj

oktobar 2022.

Daikin Europe N.V. najavio je povećanje proizvodnje toplotnih pumpi u gradu Güglingen u Njemačkoj. Ova promjena uvodi se u sklopu strateškog plana upravljanja grupacije za 2025., kojim će se zadovoljiti rastuće potrebe za toplotnim pumpama u Evropi ulaganjem u lokalne proizvodne kapacitete.

Bruxelles, 3. oktobra 2022. – Tri nove proizvodne linije povećaće trenutnu tvorničku proizvodnju više od tri puta do 2025. godine. „Širenjne tvornice omogućiće nam sigurnu i konstantno snabdjevanje brzorastućeg tržišta”, rekao je Filip De Graeve, generalni direktor Daikin Manufacturing Germany GmbH i Daikin Airconditioning Germany GmbH.

Povećanje proizvodnih kapaciteta za toplotne pumpe

Povećanje je zasnovano na strategiji koja nalaže proizvodnju blizu tržišta. Obim proizvodnje toplotnih pumpi tvrtke Daikin Manufacturing Germany GmbH konstantno se povećavao posljednjih godina. Sa ovom novom investicijom, Daikin će ubrzati povećanje lokalnih proizvodnih kapaciteta. U tu svrhu kupljena je velika susjedna parcela od 22.000 m² sa proizvodnim i uredskim objektima u Güglingenu. Renoviranje pogona i njihovo povezivanje sa postojećom proizvodnom lokacijom omogućiće tvornici da do 2025. godine postigne tri puta veću proizvodnju od trenutne. Za ovaj plan rasta, Daikin će dodatno trebati 500 novih zaposlenika.

Pravovremena dostupnost vrhunskih toplotnih pumpi u Evropi

Toplotne pumpe koje se prodaju u Evropi u potpunosti su dizajnirane i proizvedene u Evropi. Hiromitsu Iwasaki, zamjenik predsjednika u Daikin Europe N.V. poručuje: „Daikin je jedini proizvođač na svijetu koji osmišljava i proizvodi opremu za grijanje, ventilaciju i rashladnu tehniku, ali i kompresore i rashladna sredstva koja se upotrebljavaju s tim sistemima. Tokom naše gotovo stoljetne povijesti ostvarili smo tehnološku stručnost na visokoj razini u području sistema toplotnih pumpi. Ulaganjem u našu njemačku tvornicu stvaramo dodatan kapacitet da bismo sa sigurnošću i na vrijeme mogli isporučiti veću količinu naših vrhunskih toplotnih pumpi na europsko tržište.”

Ulaganja u inovacije i podupiranje energetske tranzicije

Očekuje se da će se godišnja potražnja za toplotnim pumpama za stambene potrebe utrostručiti do 2025. „Jasno je da toplotne pumpe imaju važnu ulogu u dekarbonizaciji naših privatnih i poslovnih prostora”, izjavio je Martin Dieryckx, glavni upravitelj Centra za ekološka istraživanja u Daikin Europe N.V.  „Kao svjetski predvodnik u dizajnu i proizvodnji toplotnih pumpi, predodređeni smo za izgradnju proizvodnog kapaciteta potrebnog za podupiranje ove tranzicije, koja je od velike važnosti za budućnost Evrope.”

Ulaganje u Njemačkoj još je jedan dodatak ostalim ulaganjima – povećanju tvornice toplotnih pumpi u Belgiji i izgradnji nove tvornice toplotnih pumpi u Poljskoj. Daikin Europe ranije je priopćio kako će potaknuti aktivnosti vezane uz istraživanje i razvoj, s obzirom na to da će novi centar za razvoj za EMEA regiju u belgijskom Gentu postati Daikinovo globalno središte za toplotne pumpe. Ukupna ulaganja od Daikin Europe u EMEA* regiju u razdoblju između 2020. i 2025. iznosit će do 1,2 milijarde eura.

 

*EMEA = Europa, Bliski istok i Afrika
Autorska prava na fotografije: Daikin Europe
O nama
Zrak je neophodan za naše postojanje. Daikinova misija oduvijek je bila učiniti zrak koji udišemo i u kojem živimo najboljim mogućim. Naši inovativni proizvodi i rješenja osmišljeni su tako da poboljšaju ljudsko zdravlje i dobrobit te istovremeno smanje utjecaj grijanja i hlađenja na okoliš. Do 2050. godine Daikin namjerava postići ugljičnu neutralnost u cijelom vrijednosnom lancu i vijeku trajanja svih proizvoda i rješenja.
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. podružnica je Daikin Industries Ltd. i vodeći snabdjevač tehnologije za grijanje, hlađenje, ventilaciju, pročišćavanje zraka i rashladnu tehniku. Kompanija dizajnira, proizvodi i prodaje širok portfolio opreme, kao i prilagođena rješenja za stambene, komercijalne i industrijske svrhe u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi. Danas Daikin Europe N.V. ima preko 12 000 zaposlenika u više od 65 entiteta. Ima 12 glavnih proizvodnih objekata smještenih u Belgiji, Češkoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Turskoj, Austriji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Središte tvrtke Daikin Europe Group je u Belgiji, Ostend. Kompanija je osnovana 1972., a proizvodnja u Evropi započela je 1973. godine.
Daikin Industries Ltd.
Daikin Industries Ltd. sa središtem u Osaki, Japan, zapošljava oko 89 000 ljudi širom svijeta i dosegao je prodaju od 23,7 milijardi eura u fiskalnoj godini 2021. (1. travnja 2021. – 31. ožujka 2022.). Kompanija je globalni tržišni lider kad su u pitanju toplotne pumpe i sistemi klima-uređaja, kao i filtriranje zraka. Daikin Industries Ltd. jedini je proizvođač klima-uređaja na svijetu koji u svojim pogonima razvija i proizvodi sve važne komponente poput rashladnih tvari, kompresora i elektronike.
Daikin Airconditioning Central Europe
Tvrtka Daikin Airconditioning Central Europe osnovana je 1999. sa sjedištem u Beču u Austriji kao podružnica tvrtke Daikin Europe N.V. Portfelj tvrtke sastoji se od proizvoda i rješenja za grijanje, hlađenje, ventilaciju, klimatizaciju i rashladnu tehniku. Više od 560 zaposlenika i 2,500 partnera vodi naše prodajno-servisne usluge u 16 zemalja diljem srednje i istočne Europe u Austriji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Moldaviji, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.
 
Kontakt za medijske upite:
 
Sofie Sap
Corporate Communications Daikin Europe N. V.
T . : +32 472 580482
Mail: sap.s@daikineurope.com
 
Daisuke Kakinaga
Corporate Communications Daikin Europe N. V.
T.: +32 465 462 321
Mail: kakinaga.d@bxl.daikineurope.com
 
Doris Passler Corporate Communications Central Europe
T.: +43 664 24 56 444
Mail: passler.d@daikin.at
Daikin Airconditioning Central Europe HandelsgmbH
Lemböckgasse 59/1/1
1230 Beč, Austrija

 

Saznajte više

  • Daikin ulaže 300 milijuna eura u novu poljsku tvornicu toplotnih pumpi

    Bruxelles (Belgija), Łódź (Poljska), jun 2022. - Daikin Europe N.V. objavio je da će uložiti 300 milijuna eura u osnivanje nove tvornice Łódźu, Poljska, što će biti prva proizvodna baza ove kompanije u toj zemlji. Nova tvornica proizvodit će toplotne pumpe za grijanje domaćinstava i početi s radom u junu 2024. godine, u blizini postojećih evropskih proizvodnih baza u Belgiji, Češkoj i Njemačkoj. Ova ulaganja dio su strateškog plana od 840 milijuna eura pod nazivom FUSION 25 kompanije Daikin Europe, objavljenog prošle godine, i novih ulaganja u postojeće tvornice. Time ukupna ulaganja Daikin Europe iznose više od 1,2 milijarde eura do 2025. godine.
  • Daikin Europe omogućio slobodan pristup 30 patenata HFC-32 za sustave VRF

    Bruxelles, jun 2022. – Daikin Europe N.V. objavio je obećanje o nepotvrđivanju patenta HFC-32, koji će cijelom tržištu omogućiti slobodan pristup 30 patenata koji se odnose na sustave VRF1) u kombinaciji s rashladnim sredstvom HFC-32, poznatim pod nazivom R32. Time se dodatno potiče uporaba nemiješanog, jednokomponentnog rashladnog sredstva HFC-32 u sustavima VRF, koje manje utječe na globalno zagrijavanje od rashladnog sredstva R410A koje se uobičajeno primjenjuje u sustavima VRF. #pr2218
  • Nova Daikin Emura. Dizajn koji govori sam za sebe

    Treću generaciju klima-uređaja Daikin Emura odlikuje luksuzan novi dizajn, za sve one koji žele da njihovi kućanski uređaji budu funkcionalni, ali i da odražavaju njihov stil i estetiku.

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama