Skip to main content

Ventilacija

Ispravan sistem ventilacije presudan je za opskrbu svježim zrakom i filtriranje onečišćenja zraka kao što su polen, spore, cementna prašina, bakterije, virusi i klice.

bg-image

Da bi postigao optimalnu ventilaciju, Daikin se pridržava najviših standarda energetske efikasnosti i fleksibilnosti kako bi pružio najbolji kvalitet zraka u zatvorenom. Da bi postigao čistoću zraka u zatvorenom, Daikin osigurava da se proizvodi za ventilaciju neprimjetno integriraju u cjelovito rješenje toplotne pumpe. To znači da smanjujemo broj pojedinačnih sistema i neovisnih dobavljača da bismo isporučili jedinstveni kompletni HVAC sistem.

Sve naše ventilacijske jedinice nude povrat topline kao standardnu ​​funkciju i mogu povratiti do 81% izlazne topline. Kod nas ćete pronaći širok spektar rješenja za gotovo svaku primjenu, od sistema sa protokom od samo 10 m³/h do 140.000 m³/h.

Daikin Modular Light klima komora ugrađena u trgovini Action

Ventilacija s povratom topline

Shema protoka zraka rekuperatorske jedinice

Daikin uređaji za ventilaciju s povratom topline (HRV) obnavljaju toplinsku energiju izgubljenu ventilacijom i kontroliraju promjene temperature u prostoriji uzrokovane ventilacijom i tako održavaju komfor i kvalitet zraka. Ovi uređaji mogu smanjiti opterećenje klimatizacijskog sistema i tako uštedjeti energiju.

HRV jedinice mogu se integrirati u VRV ili Sky Air sistem, što omogućuje centralno upravljanje svih aspekata unutarnje klime.

Trenutni sistem uključuje modele sa (VKM) ili bez odvlaživača (VAM).

Klima komore

Ugradnja Daikin klima komore na krov

Daikin nudi širok izbor klima komora za srednje velike i velike primjene. Standardni raspon jedinica različitih veličina može se prilagoditi tako da odgovaraju raspoloživom prostoru ili se sistemi mogu prilagoditi potrebama zgrade.

Klima komore mogu se integrirati u potpuno rješenje zgrade povezivanjem s bilo kojim Daikin VRV ili inverterskim kondenzacijskim uređajem ERQ.

Daikin Modular Light (Smart) 

  • Model Daikin Modular Light (Smart) nudi jedinstvenu funkciju dvostruke filtracije za uklanjanje što većeg broja čestica.
  • Uređaj ima aluminijski izmjenjivač topline s učinkovitošću iznad 92%.
  • Kućište se sastoji od dvostruke obloge s izolacijom od mineralne vune debljine 50 mm kako bi se osigurao niži nivo buke.
  • Visina uređaja je optimizirana da uštedi što više prostora prilikom ugradnje u spušteni plafon.

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama