Skip to main content

Čist zrak, jer nam je stalo

Uz Daikin pročistače zraka, obećavamo vam zrak koji je čišći, zdraviji i svježiji.

Učinkovito za čišćenje zraka i uklanjanje:

Virusi

Alergeni

Čestice prašine

Mirisi

Testirano od strane

IPL

99,98% koronavirusa uklonjeno u 2,5 minuta*
provjereno od strane Institut Pasteur de Lille

Prema testovima provedenim u laboratorijima Instituta Pasteur de Lille, Daikin pročišćivači zraka uklanjaju više od 99,98% humanog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minute*. Ovaj je virus iste obitelji kao SARS-CoV-2, koronavirus iza pandemije COVID-19.

Jedinice su također procijenjene kao 99,93% učinkovite protiv virusa H1N1 u 2,5 minute *.
H1N1 je virus koji uzrokuje običnu gripu.
Daikin pročišćivači zraka su dodatna mjera u borbi protiv respiratornih bolesti. Naši kompaktni „plug-and-play“ pročišćivači, čija se učinkovitost postiže kombinacijom elektrostatičkog HEPA filtra visokih performansi koji hvata virus, praćen intenzivnim izlaganjem patentiranoj Daikin Flash Streamer tehnologiji, koja uklanja virus, mogu snažno pridonijeti smanjenju rizika od prijenosa respiratornog virusa.

Učinkovit protiv alergena prema BAF-u (British Allergy Foundation)

Oznaka Allergy UK Seal of Approval potvrđuje da je proizvod učinkovit u smanjenju malih čestica koje mogu uključivati alergene, bakterije i viruse.

Odobrena kvaliteta ovog proizvoda/usluge pogodna za alergije certificirana je od strane Europske zaklade za istraživanje alergija​

Neovisni savjetodavni panel od 15 vodećih međunarodnih znanstvenika i tehničara razvio je kriterije koje ECARF koristi za ocjenjivanje različitih grupa proizvoda. Oni uključuju granične vrijednosti i kriterije isključenja koji alergijsku reakciju čine vrlo malo vjerojatnom. Kriteriji se redovito ažuriraju kako bi odražavali najnovija znanstvena otkrića. Proizvod dobiva Pečat kada se revizijama ili studijama može dokazati da su kriteriji ispunjeni. Daikin pročistači zraka prošli su ove testove i mogu se smatrati pogodnim za alergije. ​

*Daikin uređaj MCK55WVM (komercijalni naziv MCK55W), testiran od strane Instituta Pasteur de Lille, uklanja 99,996% humanog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minute rada pri „turbo“ brzini u laboratorijskim uvjetima (nepropusna komora s unutarnjim volumenom 0,47 m3, bez obnove zraka). Ljudski koronavirus HCoV-229E razlikuje se od virusa odgovornog za COVID-19, SARS-CoV-2, ali pripada istoj obitelji koronavirusa. | Daikin uređaj MC55WVM (komercijalni naziv MC55W/VB), testiran od strane Instituta Pasteur de Lille, uklanja 99,98 % humanog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minute rada pri „turbo“ brzini u laboratorijskim uvjetima (nepropusna komora s unutarnjim volumenom 1,4 m3, bez obnove zraka). Ljudski koronavirus HCoV-229E razlikuje se od virusa odgovornog za COVID-19, SARS-CoV-2, ali pripada istoj obitelji koronavirusa. | Daikin uređaj MCK55WVM (komercijalni naziv MCK55W), testiran u Institutu Pasteur de Lille, uklanja 99,986% virusa gripe A podtipa H1N1 za 2,5 minute rada pri „turbo“ brzini u laboratorijskim uvjetima (nepropusna komora s unutarnjim volumenom 0,47 m3, bez obnove zraka). | Daikin uređaj MC55WVM (komercijalni naziv MC55W/VB), testiran od strane Instituta Pasteur de Lille, uklanja 99,93 % virusa gripe A podtipa H1N1 za 2,5 minute rada pri „turbo“ brzini u laboratorijskim uvjetima (nepropusna komora s unutarnjim volumenom 0,47 m3, bez obnove zraka)..

Bez troškova održavanja najmanje 10 godina

Nema potrebe mijenjati filtre u prvih 10 godina nakon kupnje jedinice, čime se izbjegavaju dodatni troškovi za redovite izmjene filtera.

Jedan od najtiših pročistača zraka na europskom tržištu

Naši pročistači zraka su tihi tijekom tihog načina rada (razina zvučnog tlaka: 19 dBA), pružajući vam čist zrak, a da to niste primijetili.

Kompaktnost i rad

Male veličine, ali također savršeno za vrlo velike površine.

Par s bebom

Udahnite čist i zdrav zrak

Daikinovi pročistači zraka ublažavaju simptome astme i alergija uklanjanjem čestica prašine i peludi iz zraka te se brinu za vaše zdravlje filtriranjem bakterija i virusa koji se prenose zrakom.

Majka i kćerka u zatvorenom prostoru

Vlažnost je vrlo važna za zdravu kožu

Tanki spremnik vode pročistača zraka s funkcijom ovlaživanja obogaćuje zrak vlagom kad je on presuh, zbog čega se nećete morati boriti sa suhim dlanovima i buditi izgrebenog grla.

Otac i dijete na sofi

Održavanje svježeg zraka u zatvorenom prostoru je bitna za vaše zdravlje

Prema Allergy Uk, ljudi danas provode u prosjeku 90% svog vremena u zatvorenom prostoru. Stoga je dobra kvalitete zraka u zatvorenom prostoru bitna za naše zdravlje.

Čist zrak u zatvorenom prostoru posebno je važan za ranjive skupine, kao što su vrlo mladi i vrlo stari, kao i osobe koje žive s respiratornim bolestima i alergijama.

bg-image

Održavajte mirisnu svježinu zraka

Naši pročistači zraka smanjuju neugodne mirise tako da će vaš dom uvijek mirisati po svježini i čistoći. Daikinov pročistač zraka dizajniran je da se nosi sa štetnim česticama, kao i prašinom, mirisima, bakterijama, dlakama kućnih ljubimaca, plijesni, peludom, grinjama i drugim alergenima, ostavljajući zrak u zatvorenom prostoru čistim i zdravim.

Istražite naše pročistače zraka

 • Pročistač zraka s tehnologijom Streamer MC30Y

  Pročistač zraka MC30Y filtrira čestice iz zraka koje često mogu biti vrlo opasne po zdravlje. Kompaktnost i rad, do 46 m².

 • Pročistač zraka s tehnologijom Streamer MC55W

  Naša tehnologija Streamer filtrira čestice iz zraka koje često mogu biti vrlo opasne po zdravlje.

 • Pročistač zraka Ururu sa Streamerom MCK55W

  Daikin Ururu pročistač zraka MCK55W pročišćuje i ovlažuje zrak u vašem domu. Jednostavno povremeno napunite spremnik od 2,7 l i on će ovlaživati prostoriju sa maksimalnom količinom vlage od 500 ml/s.

 • Pročistač zraka Ururu sa Streamerom MCK70YV

  Daikin Ururu pročistač zraka MCK70YV pročišćuje i ovlažuje zrak u vašem domu. Ovlažit će vašu sobu maksimalnom brzinom od 650 ml/h, tako da je savršeno za proširenu površinu.

Certifikati i priznanja o efikasnosti

Česta pitanja

Zrak koji udišemo kod kuće ili u zatvorenom prostoru je do 5 puta zagađeniji od zraka vani. Zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu „catch & clean“, Daikin pročistač zraka hvata i uklanja onečišćene tvari, smanjujući onečišćenje u zatvorenom prostoru i poboljšavajući kvalitetu zraka u vašem domu, uredu, trgovini itd.​

Daikin pročistač zraka pomaže nam disati čisti zrak bitnim smanjenjem virusa, fine prašine i alergena. Prema testovima provedenim u laboratorijima Instituta Pasteur de Lille, Daikin pročistači zraka uklanjaju više od 99,98% humanog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minute. Ovaj je virus iste obitelji kao SARS-CoV-2, koronavirus iza pandemije COVID-19. Daikin pročistači zraka također nam pomažu u prevenciji alergija kao što je, na primjer, priznala ugledna Britanska zaklada za alergije. Dezodorirajući filtar Daikin pročistača zraka uspješno hvata i upija mirise gdje god je to potrebno.

Daikin pročistač zraka opremljen je naprednim sustavom filtra koji hvata viruse, bakterije i alergene, dok se njegova patentirana Streamer tehnologija brine o njihovom uklanjanju i održavanju čistima i unutarnjeg zraka i filtera pročistača zraka. Predfiltar hvata veće čestice, zadržavajući ih unutra. Zahvaljujući svom elektrostatičkom kapacitetu, Daikin HEPA filtar hvata onečišćene tvari bez začepljenja mreže, što znači da ga nije potrebno mijenjati 10 godina. Dezodorirajući filtar hvata i apsorbira mirise bez zasićenja kao što se događa s tradicionalnim filtrima s aktivnim ugljenom. Konačno, filtar ovlaživača (ekskluzivno za model Daikin pročistača zraka opremljen ovlaživačem) eliminira bakterije u spremniku za vodu zahvaljujući dvoslojnom filtru s uloškom s ionima srebra. ​

Da, Daikin pročistač zraka testiran je i certificiran od strane prestižnog instituta ECARF kao idealan proizvod za osobe s alergijama. Pored toga, BAF (Britanska zaklada za alergije) priznaje da je Daikin pročistač zraka učinkovit. Ovaj pečat potvrđuje da je proizvod učinkovit u smanjenju malih čestica koje mogu uključivati alergene, bakterije i viruse.

Ne, serija Daikin pročistača zraka prepoznata je kao jedna od najtiših na tržištu. Oni su tihi poput šapata tijekom tihog načina rada, pružajući vam čist zrak, a da to niste ni primijetili. ​

Za razliku od drugih marki, nije potrebno mijenjati filtar Daikin pročistača zraka u prvih 10 godina nakon kupnje. Pružajući vam godine čistog zraka uz zadovoljstvo korisnika.

Zahvaljujući njegovom kompaktnom dizajnu možete jednostavno pokupiti i premjestiti svoj pročistač zraka na drugo mjesto. Loš miris u kuhinji? Premjestite svoj pročistač zraka tamo i pustite da njegova magija djeluje. Ostavili ste otvoren prozor tijekom sezone peludi? Premjestite svoj pročistač zraka i riješite se tih zagađivača za nekoliko minuta.

Naravno da postoje. Pogledajte naše različite asortimane pročistača zraka, svi s različitim primjenjivim prostorom.

Kako naši pročistači zraka pružaju ove prednosti?

Daikin jedinstven pristup „Catch & Clean“ u 3 koraka za razgradnju štetnih tvari

1 Snažan usis

Raspoređuje zrak preko širokog područja u 3 smjera.

Ilustracija snažnog usisa

2 Učinkovito hvata onečišćenja

Učinkovito hvata prašinu i onečišćenja pomoću elektrostatičkog HEPA filtra.

Elektrostatički HEPA filtar

3 Neutralizacija

Koristi Daikin tehnologiju Streamer za razgradnju štetnih tvari koje se nalaze na filtru, putem oksidacije. *

Streamer

* Tvari uključuju viruse1, bakterije2, pelud3, spore plijesni4

Ilustracija funkcije ovlaživanja

Snažno ovlaživanje radi zaštite od suhoće zraka i virusa

 • Štiti kožu, grlo i nosnice od suhoće.
 • Štiti od virusa održavanjem odgovarajuće vlažnosti prostorije.
 • Održava komforne razine vlažnosti u sobi (od 40 do 60% RH)
 • Streamer eliminira bakterije na filtru za vlažnost.

Visoka učinkovitost HEPA filtra da zahvaća fine čestice prašine

Uklanja 99% čestica veličine između 0,1 μm i 2,5μm

Filtar učinkovito sakuplja prašinu s elektrostatičkim silama. Nije sklon začepljenju u usporedbi s neelektrostatičkim HEPA filtrima koji skupljaju čestice samo finoćom mrežice.

Elektrostatički se puni

Elektrostatički HEPA filtar

Uklanja 99,97% sitnih čestica 0,3 μm Vlakna filtra napunjena su statičkim elektricitetom i učinkovito sakupljaju čestice. Ne začepljuje se lako, stoga uzrokuje gubitak niskog tlaka.

Zbog toga kroz filtar može proći veća količina zraka.

VS

Filtar može pročistiti veću količinu zraka!

Elektrostatički neutralan

Neelektrostatički filter

Budući da hvata čestice oslanjajući se samo na veličinu mrežice, potrebno je mrežicu učiniti sitnijom, što olakšava začepljenje i uzrokuje gubitak visokog tlaka.

Napomena:
1 Organizacija za testiranje: Istraživački centar za znanost o okolišu Kitasato; Certifikat rezultata testa 21_0026 (izdano od strane iste organizacije); Rezultat eksperimenta: 99,9% uklanja A-H1N1 virus nakon 1 sata.
2 Organizacija za testiranje: Japanski laboratoriji za istraživanje hrane. Broj testa: 15044988001-0201. Način testiranja: Priloženi pokusni komad inokuliran bakterijskom tekućinom s gornje strane filtra za skupljanje prašine ugrađenim u pročišćivač zraka i obrađeno na ispitnom području od 25 m³. Broji se broj živih bakterija nakon pet sati. Rezultati testa: Smanjeno za više od 99% u pet sati. Jedinca u testu: Testirano s MCK55S (japanski model), model ekvivalentan MCK55W seriji (turbo).
3 Različiti alergeni koji su ozračeni streamer pražnjenjem i razgrađeni proteini u alergenima su provjereni korištenjem metode ELISA, kataforezom ili elektronskim mikroskopom (Udruženo istraživanje s Wakayama Medical University). Primjer testa: ‘Pelud japanskog cedra Cryj-1’; Rezultat testa: razgrađeno i uklonjeno je 99,6% ili više u 2 sata.
4 Organizacija za testiranje: Japanski laboratoriji za istraživanje hrane. Broj testa: 204041635-001. Rezultati testa: razgrađeno i uklonjeno je 99,9% ili više spora plijesni (Caldosporium) u 24 sata.

Kompaktan, učinkovit i tih zahvaljujući novoj, inovativnoj strukturi

Ilustracija strukture pročistača zraka

Daikin pročistači zraka opremljeni su Streamer tehnologijom

bg-image

Kvaliteta zraka u prostoriji, iskustvo tvrtke Daikin

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama