pročišćavanje zraka

Čist i kvalitetan zrak

Pročistač zraka sa 6 filtera omogućit će da udahnete punim plućima u svom domu.

Dva Daikin uređaja za pročišćavanje zraka

Institut Pasteur de Lille procijenio je učinkovitost Daikin pročistači zraka protiv respiratornih virusa.

Prema testovima provedenim u laboratorijima Instituta Pasteur de Lille, Daikin pročistači zraka eliminiraju više od 99,98% humanog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minute *. Ovaj je virus iste obitelji kao SARS-CoV-2, koronavirus iza pandemije COVID-19.

Jedinice su također procijenjene kao 99,93% učinkovite protiv virusa H1N1 u 2,5 minute *. H1N1 je virus koji uzrokuje običnu gripu.

Daikin pročistači zraka dodatna su dodatna mjera u borbi protiv respiratornih bolesti. Naši kompaktni „plug-and-play“ pročistači, čija se učinkovitost postiže kombinacijom elektrostatičkog HEPA filtra visokih performansi koji hvata virus, praćen intenzivnim izlaganjem patentiranoj Daikin Flash Streamer tehnologiji, koja uklanja virus, mogu snažno pridonijeti smanjenju rizika od prijenosa respiratornog virusa.

*Daikin uređaj MCK55WVM (komercijalni naziv MCK55W), testiran od strane Instituta Pasteur de Lille, uklanja 99,996% humanog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minute rada pri „turbo“ brzini u laboratorijskim uvjetima (nepropusna komora s unutarnjim volumenom 0.47 m3, bez obnove zraka). Ljudski koronavirus HCoV-229E razlikuje se od virusa odgovornog za COVID-19, SARS-CoV-2, ali pripada istoj obitelji koronavirusa.
Daikin uređaj MC55WVM (komercijalni naziv MC55W/VB), testiran od strane Instituta Pasteur de Lille, uklanja 99,98 % humanog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minute rada pri „turbo“ brzini u laboratorijskim uvjetima (nepropusna komora s unutarnjim volumenom 1.4 m3, bez obnove zraka). Ljudski koronavirus HCoV-229E razlikuje se od virusa odgovornog za COVID-19, SARS-CoV-2, ali pripada istoj obitelji koronavirusa.
Daikin uređaj MCK55WVM (komercijalni naziv MCK55W), testiran u Institutu Pasteur de Lille, uklanja 99,986% virusa gripe A podtipa H1N1 za 2,5 minute rada pri „turbo“ brzini u laboratorijskim uvjetima (nepropusna komora s unutarnjim volumenom 0.47 m3, bez obnove zraka).
Daikin uređaj MC55WVM (komercijalni naziv MC55W/VB), testiran od strane Instituta Pasteur de Lille, uklanja 99,93 % virusa gripe A podtipa H1N1 za 2,5 minute rada pri „turbo“ brzini u laboratorijskim uvjetima (nepropusna komora s unutarnjim volumenom 0.47 m3, bez obnove zraka).
Majka i kćerka čitaju u zdravoj sobi

Udahnite čist i kvalitetan zrak

Daikin pročistači zraka ublažavaju simptome astme i alergija uklanjanjem prašine i peludi iz zraka te se brinu za vaše zdravlje filtriranjem čestica koje se prenose zrakom.

Čista soba s regulacijom vlažnosti

Vlažnost je vrlo važna za zdravu kožu

Tanki spremnik vode pročistača zraka s funkcijom ovlaživanja obogaćuje zrak vlagom kad je on presuh, zbog čega se nećete morati boriti sa suhim dlanovima i buditi izgrebenog grla.

Majka i kćerka čitaju na kauču

Održavajte svježinu zraka

Naši pročistači zraka smanjuju neugodne mirise, tako da će vaš dom uvijek mirisati po svježini i čistoći.

1 Snažan usis

Raspoređuje zrak preko širokog područja u 3 smjera.

Ilustracija snažnog usisa

2 Učinkovito hvata onečišćenja

Učinkovito hvata prašinu i onečišćenja pomoću elektrostatičkog HEPA filtra.

Elektrostatički HEPA filtar

3 Neutralizacija

Koristi Daikin tehnologiju Streamer za razgradnju štetnih tvari koje se nalaze na filtru, putem oksidacije. *

Streamer

* Tvari uključuju viruse1, bakterije2, pelud3, spore plijesni4

Napomena:
1 Organizacija za testiranje: Istraživački centar za znanost o okolišu Kitasato; Certifikat rezultata testa 21_0026 (izdano od strane iste organizacije); Rezultat eksperimenta: 99,9% uklanja A-H1N1 virus nakon 1 sata.
2 Organizacija za testiranje: Japanski laboratoriji za istraživanje hrane. Broj testa: 15044988001-0201. Način testiranja: Priloženi pokusni komad inokuliran bakterijskom tekućinom s gornje strane filtra za skupljanje prašine ugrađenim u pročišćivač zraka i obrađeno na ispitnom području od 25 m³. Broji se broj živih bakterija nakon pet sati. Rezultati testa: Smanjeno za više od 99% u pet sati. Jedinca u testu: Testirano s MCK55S (japanski model), model ekvivalentan MCK55W seriji (turbo).
3 Različiti alergeni koji su ozračeni streamer pražnjenjem i razgrađeni proteini u alergenima su provjereni korištenjem metode ELISA, kataforezom ili elektronskim mikroskopom (Udruženo istraživanje s Wakayama Medical University). Primjer testa: ‘Pelud japanskog cedra Cryj-1’; Rezultat testa: razgrađeno i uklonjeno je 99,6% ili više u 2 sata.
4 Organizacija za testiranje: Japanski laboratoriji za istraživanje hrane. Broj testa: 204041635-001. Rezultati testa: razgrađeno i uklonjeno je 99,9% ili više spora plijesni (Caldosporium) u 24 sata.

Ilustracija funkcije ovlaživanja

Snažno ovlaživanje radi zaštite od suhoće zraka i virusa

  • Štiti kožu, grlo i nosnice od suhoće.
  • Štiti od virusa održavanjem odgovarajuće vlažnosti prostorije.
  • Održava komforne razine vlažnosti u sobi (od 40 do 60% RH)
  • Streamer eliminira bakterije na filtru za vlažnost.

Visoka učinkovitost HEPA filtra da zahvaća fine čestice prašine

Uklanja 99% čestica veličine između 0,1 μm i 2,5μm

arrow-right.png

Filtar učinkovito sakuplja prašinu s elektrostatičkim silama. Nije sklon začepljenju u usporedbi s neelektrostatičkim HEPA filtrima koji skupljaju čestice samo finoćom mrežice.

Elektrostatički se puni

Elektrostatički HEPA filtar

Uklanja 99,97% sitnih čestica 0,3 μm Vlakna filtra napunjena su statičkim elektricitetom i učinkovito sakupljaju čestice. Ne začepljuje se lako, stoga uzrokuje gubitak niskog tlaka.

arrow-right.png

Zbog toga kroz filtar može proći veća količina zraka.

VS

arrow-right.png

Filtar može pročistiti veću količinu zraka!

Elektrostatički neutralan

Neelektrostatički filter

Budući da hvata čestice oslanjajući se samo na veličinu mrežice, potrebno je mrežicu učiniti sitnijom, što olakšava začepljenje i uzrokuje gubitak visokog tlaka.

Kompaktan, učinkovit i tih zahvaljujući novoj, inovativnoj strukturi

Ilustracija strukture pročistača zraka

Istražite naše pročistače zraka

MC55W.jpg

Pročistač zraka s tehnologijom Streamer

Naša tehnologija Streamer filtrira čestice iz zraka koje često mogu biti vrlo opasne po zdravlje.

MCK55W.jpg

Pročistač zraka Ururu sa Streamerom

Daikin Ururu pročistač zraka pročišćuje i ovlažuje zrak u vašem domu. Jednostavno povremeno napunite spremnik od 2,7 l i on će ovlaživati prostoriju sa maksimalnom količinom vlage od 500 ml/s.

Certifikati i priznanja o efikasnosti

clean-air-ururu-sarara-v2.png

Kvaliteta zraka u prostoriji, iskustvo tvrtke Daikin