Novi pročistači

Novi Daikin pročistači zraka

Za visok kvalitet zraka u vašem domu

Inovacije u službi vašeg zdravlja

Pročistač MC55W u spavaćoj sobi

Pročistač zraka
MC55W

  • Čist zrak zahvaljujući jonima aktivne plazme i Flash Streamer tehnologiji.
  • Visokoefikasni HEPA filter koji hvata sitne čestice prašine.
  • Snažan i tih usis koji pokriva površinu od 41 m².
  • Nov elegantan i kompaktan dizajn sa visinom od 50 cm i površinom 27 cm x 27 cm.

 

Pročistač MCK55W u dnevnoj sobi

Pročistač i ovlaživač zraka
MCK55W

  • Ovlaživanje i pročišćavanje u jednom uređaju
  • Čist zrak zahvaljujući jonima aktivne plazme i Flash Streamer tehnologiji.
  • Visokoefikasni HEPA filter koji hvata sitne čestice prašine.
  • Snažan i tih usis koji pokriva površinu od 41 m².
  • Nov elegantan i kompaktan dizajn sa visinom od 70 cm i površinom 27 cm x 27 cm.

Izuzetna obrada zraka zahvaljujući jedinstvenoj Flash Streamer tehnologiji

Daikinova patentirana tehnologija Flash Streamer deaktivira više od 99,9% novog koronavirusa (SARS-CoV-2)

Zašto je bitan kvalitet zraka u zatvorenom prostoru?

 

Sve smo više zabrinuti za globalno zagađenje zraka koji utječe na naše zdravlje. Međutim, svi mnogo više vremena provodimo u zatvorenom prostoru, a unutrašnji zrak često može da bude zagađeniji od vanjskog.

Kvalitet zraka u zatvorenom prostoru

Usporedba zraka u zatvorenom i na otvorenom

Kvalitet je važan

Zagađenje zraka, naročito u velikim gradovima, predstavlja ozbiljan problem te se kvalitet zraka prati na dnevnom nivou.

S druge strane, nivo zagađenja u zatvorenom prostoru se ne kontrolira redovno usprkos brojnim zagađivačima i slaboj ventilaciji.

Daikin tehnologija

Flash Streamer

Flash Streamer tehnologija

Daikinova patentirana Flash Streamer tehnologija razgrađuje više od 99,9% novog koronavirusa (SARS-CoV-2). Streamer uništava viruse, bakterije, plijesni, alergene i opasne hemijske tvari tako da razgrađuje njihove površinske proteine, koji se zatim uništavaju oksidacijom. Nakon toga Streamer ih razgrađuje na sigurne atome dušika i kiseonika te molekule vode. Inovativnu tehnologiju Daikin je razvio 2004. godine.

CLASH: Filter za prašinu hvata čestice sa štetnim plinovima, a Flash Streamer ih razgrađuje pomoću oksidacije.

CYCLE: Dezodorirajući filter apsorbira i razgrađuje neugodne mirise. Nema potrebe za mijenjanjem dezodorirajućeg filtera.

CLEAN: Uklanja bakterije iz filtera za prašinu, filtera za ovlaživanje i posude za ovlaživanje.

Flash Streamer tehnologija
HEPA filter

Efikasan HEPA filter

Filter efikasno skuplja prašinu pomoću elektrostatičkih sila. Zahvaljujući svojoj inovativnoj strukturi, može da pročisti velike količine zraka i nije sklon zapušavanju u usporedbi sa običnim HEPA filterima.

Majka i dijete u kuhinji

Joni aktivne plazme

Posebni ionizator u prostor oslobađa 25 000 jona po cm³ koji u kombinaciji sa česticama u zraku stvara aktivne elemente koji razgrađuju gljivice i alergene.

Prikaz ovlaživanja

Moćno ovlaživanje zraka koje štiti od suhoće i virusa

Pročistač s ovlaživačem sprječava isušivanje sluznice, a samim tim i razvoj bakterija i virusa koji dovode do respiratornih infekcija, prehlada, gripa ili kašlja.

Kvalitet zraka na Daikinov način

Kvalitet zraka u zatvorenom prostoru

Dašak svježeg zraka

Posvećeni smo kreiranju vašeg zdravog okruženja - ma gdje se nalazili.

Napomena
*Testovi za dobijanje oznake kvaliteta ECARF su pokazali da je efikasnost filtracije veća od 98,4% za čestice veće penetracije, veća od 99,4% za pelud i spore plijesni, veća od 99,7% za bakterije, sitnu prašinu i ostale čestice veće od 5µ.
Skupljanje prašine i dezodoriranje
- Ne mogu se ukloniti sve štetne tvari iz duhanskog dima (ugljični monoksid itd.).
- Ne mogu se ukloniti sve komponente neprijatnih mirisa (građevinski materijali, kućni ljubimci itd.).
Daikin pročistač zraka ne spada u medicinsku opremu i nije predviđen da se koristi kao zamjena za bilo koji medicinski ili farmaceutski tretman.
Redukcija plinova oksidacijom
Laboratorij: Life Science Research Laboratory. Metoda testiranja: Nakon 10-minutnog rada benzinskog motora (kada je koncentracija čestica dostigla 60mg/m3), pročistač je radio 80 minuta kako bi apsorbirao zagađenja koja je emitirao motor. Uređaj je radio 24 sata u zatvorenom prostoru volumena 200L uz mjerenje efekta razgradnje plinova. Rezultat testa: U usporedbi s testom bez zračenja Flash Streamer-a, plinske komponente su reducirane za 63% za 9 sati. Broj testa: LSRL-83023-702. Testirani uređaj: MCK70N (japanski model).
Adsorpcija i razgradnja mirisa
Postavljanje pročistača i mirisne komponente acetaldehida u kutiju volumena 21m³ i puštanje pročistača u rad. Ispitano povećanje koncentracije proizvoda (CO2) nastalog razgradnjom acetaldehida pomoću Streamer-a (procjena od strane Daikina). Testiran uređaj: MCK55S (japanski model), koji je ekvivalent modelu MCK55W.
Razgradnja i uklanjanje alergena
Različiti alergeni ozračeni su Streamer-om, a razbijanje proteina u alergenima je verificirano ELISA metodom, kataforezom ili elektronskim mikroskopom (zajedničko istraživanje s Medicinskim univerzitetom Wakayama). Primjer testa: pelud japanskog cedra Cryj-1; Rezultat testa: 99,6% ili više alergena se razgrađuje i uklanja u roku od 2 sata (ELISA metoda); 96,9% se raspada i uklanja u roku od 4 sata (druga metoda mjerenja). Napomena: test je rađen u Flash Streamer modulu
Uklanjanje virusa ref. 1
Laboratorij: Kitasato Research Center for Environmental Science; Sertifikat o testiranju 21_0026 (izdan od iste organizacije); Rezultat eksperimenta: 93,65% virusa A-H1N1 je uklonjeno nakon 1 sata. 
Napomena: test je rađen u Flash Streamer modulu
Uklanjanje virusa ref. 2
Laboratorij: Vietnamese Institute of Hygiene and Epidemiology; Rezultat eksperimenta: više od 99,9% virusa A-H5N1 je uklonjeno nakon 3 sata.
Napomena: test je rađen u Flash Streamer modulu
Uklanjanje virusa ref. 3
Laboratorij: Graduate School of Kobe University; Rezultat eksperimenta: više od 96% Norovirusa je uklonjeno u roku od 24h.
Napomena: test je rađen u Flash Streamer modulu